Hur hinner du läsa så mycket?

Det måste vara den i särklass vanligaste frågan som alla bokbloggare (och andra läsare också för den delen) får. Och nej, jag är inte pensionär eller arbetslös. Jag jobbar heltid.

Lika oförstående som frågeställaren är över hur mycket jag läser, lika oförstående är jag över att folk inte läser. Jag begriper till exempel inte hur man kan somna utan att ha läst en stund först. Själv ligger jag bara och snurrar med tusen tankar i huvudet utan en bok. Att ta ett långt varmt bad med ett gott glas vin och en god bok är ljuvligt när höstkylan smyger på. Om jag äter ensam läser jag gärna. Buss och tåg är perfekta läsplatser. Och tack vare den nya tekniken har jag alltid en bok i telefonen, lätt att plocka fram och läsa i en paus, ett väntrum eller närhelst det blir några minuter över. För att inte tala om ljudböcker. Dessa ljuvliga skapelser som håller mig sällskap i bilen till och från jobbet.

Jag antar att det handlar om prioritering, även om jag faktiskt inte gör det medvetet. Det faller sig naturligt. Jag läser. Andra bakar, städar, syr eller tränar. Konstigare än så är det inte. Det är däremot förbryllande med människor som inte läser. Men alla är vi olika och tur är väl det.

4 Replies to “Hur hinner du läsa så mycket?”

  1. Fast jag måste erkänna att jag även tittar en hel del på tv. Älskar engelska och danska kriminalserier, Downton Abbey…. Ja, ja, tur att jag inte behöver så många timmars sömn per natt 🙂

  2. Jag förstår inte heller hur folk inte kan läsa 😉 Jag prioriterar också ofta bort Tvn och ser nästan aldrig på film, för jag behöver verkligen mina timmars sömn också 😉

  3. Antingen har man läsningen i blodet eller inte. Jag fick den vanana av mina föräldrar och jag tror många andra fått det också.

Comments are closed.