Hundar, hus och hjärtats längtan

När jag i våras satte första cdn av Ensamma hjärtan och herrelösa hundar i bilstereon så blev jag omedelbart förälskad i Lucy Dillons sätt att berätta sin historia. Karaktärerna var sympatiska och ganska vanliga människor som var svåra att inte tycka om. En feel-good chic-lit. En bagatell kanske, men en bok som gör en glad och som fick mig att må bra. Jag har senare satt den i händerna på flera kollegor och vänner som alla fallit för den.

Det var alltså med ganska stora förväntningar jag började lyssna på Hundar, hus och hjärtats längtan. Det är inte direkt en uppföljare, men boken utspelar sig i samma lilla engelska by och vissa av karaktärerna känns igen.

Förväntningar är mestadels av ondo. De gör mig som regel besviken. Jag ska inte påstå att det är så med Hundar, hus och hjärtats längtan, men den är inte lika omedelbar och direkt. Det tar lite längre tid att komma in i  historien och att ta till sig karaktärerna. Men när de väl letat sig in under huden så stannar de där, som varm bomull och lockar fram ett leende på mina läppar.

Kanske har det med historien att göra att det tar lite längre tid. Den här gången handlar det om en ung kvinna som försöker anpassa sig till sitt nya liv som änka och alla människor runt henne som i all välvilja försöker hjälpa henne tillbaka till livet. Det är lite tyngre än i den första boken. Lite allvarligare.

Kanske har det med uppläsaren att göra. Katarina Ewerlöv läste den första och som bekant tillhör jag dem som tycker allt hon läser blir till guld. Anna-Maria Käll har en annorlunda röst som passar alldeles utmärkt till den här historien, men hon är en så länge en okänd röst för mig. Men jag gillar hennes uppläsning.

Betyg: ****-
Antal timmar: 14

Uppläsare: Anna Maria Käll
Förlag: Bonnier Audio