Höst + Bio + Böcker = Sant

Äntligen är hösten här!

Efter en dag med 15 grader och mer eller mindre konstant regn kan jag med gott samvete glatt utbrista just det. Hösten är är. Äntligen! Hur fantastisk den svenska sommaren än är med sina långa sköna kvällar och nätter så längtar jag ändå just nu efter tända ljus, en stor kopp te, ett glas god rom och att få krypa upp i soffan med en riktigt bra bok.

Finns det något bättre än det? Knappast, men bio är i alla fall en stark konkurrent till det och precis lika förknippat med höst och vinter för mig, även om vi i ärlighetens namn går på bio även under resten av året.

Kombinationen bok och film är kanske den ultimata snackisen. Få träffar är så mysiga som våra läs-en-film-kvällar. När vi alla har läst en bok för att sedan se filmatiseringen av den och efteråt diskutera, och ibland dissekera sönder den fullständigt. För boken är ju som vi alla vet ALLTID bättre än filmen. Eller….?

Den här hösten är en bättre läs-en-film-höst än på länge, vi bjuds på äventyr, thrillers, romantik, klassiker, tecknat, svenskt och utländskt. Det finns något för alla. Nu lägger jag ett antal titlar i att-läsa-högen och håller tummarna för att Biostaden i Uddevalla visar filmerna.

Här kommer en lista på höstens bokfilmer, jag har säkert missat några, men det är en början:
(Alla böckerna finns på svenska utom Rowlings, se länkarna)

Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg – 9 september

Miss Peregrines Hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs – 30 september

The Girl With All The Gifts av M R Carey – 7 oktober

Inferno av Dan Brown – 14 oktober

Jack Reacher – Never Go Back av Lee Child – 21 oktober


Kvinnan på tåget av Paula Hawkins – 9 november

Fantastic Bests & Where To Find Them av J K Rowling – 16 november

2 Replies to “Höst + Bio + Böcker = Sant”

Comments are closed.