Ensamma hjärtan och herrelösa hundar

Att åka till och från jobbet varje dag blir mycket lättare med en god bok i cdspelaren. Ensamma hjärtan och herrelösa hundar av Lucy Dillon är en härlig feel-good roman som man helst inte vill ska ta slut.

Historien börjar med att Rachel ärver sin gamla mosters gård med tillhörande hundpensionat ute på landet. Som den Londontjej hon är så har hon ingen större lust att begrava sig mitt ute i ingenstans och gillar inte hundhår på de tjusiga designerjeansen. Egentligen vill hon sälja allt med en gång och bli av med det, men i samma veva som hon åker för att se till arvet bryter hon upp med sin pojkvän sedan tio år tillbaka och har ingen annan stans att ta vägen. Hon blir kvar, men intalar sig själv att det bara är tills allt ordnat upp sig, hon gillar ju varken landet eller hundar.

Tillsammans med Rachel lär vi känna det buttre men ändå så attraktive veterinären George. Vi möter Zoe, frånskild tvåbarns mor som försöker få vardagen att gå ihop och som inte alls blir glad när barnens far dumpar en liten hundvalp i knät på henne. ”En liten present till barnen.” Vi träffar också Natalie och Johnny som kämpar för att bli med barn och deras vän, den oerhört snygge lokale doktorn.

Jag gillade verkligen den här boken, den känns välskriven med äkta och jordnära personer. Inte minst gillade jag Katarina Ewerlövs fantastiska uppläsning. Man mår bra av att höra hennes röst, tror nästan inte det spelar någon roll vad hon läser.

Betyg: ****

Förlag: Bonnier Audio

Andra bloggröster:
Bokbrus
Hyllan
Bibliotekstipset