Det yttersta argumentet

Jag älskar fantasy! Vem kan egentligen motstå en riktigt bra saga? Inte jag i alla fall. Jag älskar genren och det faktum att genren nästan uteslutande ger ut bokserier om minst tre böcker. Precis samma skäl som gör mig småtrött på krimgenren. Ologiskt? Ja kanske men ändå. När det gäller krimserier är ju varje bok fristående men med samma huvudpersoner. Fantasyserier är däremot en lång historia som fortsätter i bok efter bok. Kan det bli bättre?

Nu har första boken i Joe Abercrombies nya serie kommit ut på svenska. Det yttersta argumentet är enligt uppgift en riktig noir-fantasy, utan hjältar eller ädelmod. Med hårdkokt realism, svart humor och oförglömliga karaktärer förnyar Joe Abercrombie fantasygenren och fångar sina läsare.

Det låter lovande. Jag ska genast sätta mig och läsa det provkapitel som finns att läsa på http://www.smakprov.se/. Tyvärr måste det läsas på skärmen och kan inte printas ut och tas med till sängen, en liten nackdel, men det får gå ändå.