Det går bra för Leif just nu

Ja, det går verkligen bra för Leif GW Persson just nu. Under hösten har hans självbiografiska bok Gustavs grabb höjts till skyarna av recensenter och bloggare. Och idag fick vi reda på att Leif vunnit Palle Rosenkrantz-priset som varje år delas ut av Den danska kriminalakademin för bästa deckare som under året getts ut i Danmark. Han får priset för boken Den döende detektiven som kom ut i Sverige 2010.

Som om det inte var nog så rapporterade DN att ska dessutom flera av hans böcker om polisen Evert Bäckström spelas in för tv. Inte bara här i Sverige där Claes Malmberg ska spela huvudrollen, utan även i USA där två av böckerna planeras att bli tv-serier. Om Leif får välja, och det får han säkert med tanke på att han sett till att ha ett finger med i alla stegen, så vill han ha James Gandolfini i huvudrollen.

Vad kan man säga annat än -Snyggt jobbat!

Själv har jag hittills inte läst en enda av böckerna om Evert Bäckström, men lägger dem omedelbart till min läslista. Vill ju kunna jämföra tv-serie och bok. Eller hur?

2 Replies to “Det går bra för Leif just nu”

  1. Jag gillar GWs böcker och det var med en liten tår i ögat som jag la "Den döende detektiven" ifrån mig. (Och jag vill bara påpeka att GWs huvudperson är inte Evert Bäckström utan Lars Martin Johansson (och hans kollega Bo Jarnebring). Evert Bäckström är skithögen och klantskallen som alltid gör allting fel.)

  2. Men tack Ariel. Nu vet jag bättre, jag tolkade helt enkelt informationen i artiklarna jag läste som att Bäckström var huvudperson. Där ser man hur fel det kan bli.

Comments are closed.