Den här boken har ett stort problem

Den är alldeles för kort!

Ju mer jag läser desto längre tid vill jag tillbringa i Christoffers världar. Jag tycker om Tove, hennes syster Vivi och mamma Marie. Jag är dock inte lika förtjust i mormor Tekla måste jag erkänna. Och jag bara väntar på att de ska sätta igång och fixa till det fallfärdiga huset i Rättvik som de flyttat till från Stockholm. Men andra saker kommer emellan. Som våta fotavtryck på golvet, rinnande kranar i badkaret, ett ouijabräde, spökbilder vid sjön och så klart Edvin och Chang.

Det andra inte ser är en spökrysare för unga vuxna, men jag läste den med stor behållning, njöt i fulla drag och ser fram emot mer sånt från Holst penna. Kanske till och med en vuxenversion. Med lätthet flyttar Christoffer sig från feelgood-genren som han hittills hållit sig i. Och visst finns tendenserna kvar, de småläskiga inslagen varvas med mysig feeling, en massa god mat och – så klart – chardonnay!

Som vanligt finns det ett soundtrack till boken – musik är ofta en viktig faktor i Christoffers böcker och möjligen kan man tycka det är lite synd att Ann-Christine Bärnstens gamla slagdänga ny sänder småläskiga vibbar längs ryggraden…

Soundtrack in order of appearence:
If I could turn back time – Cher
When we were young – Adele
Ska vi plocka körsbär – Ann-Christine Bärnsten
Every breath you take – Police
Pour que tu m’aimes encore – Celine Dion
(ej specificerad sång) – Lana del Rey
Into you – Ariana Grande
All I want for christmas (förutsätter jag att det är) – Mariah Carey

(Med reservation för att jag kan ha missat någon låt)