De la Motte tar över världen

Inte bara den stora vida utan även min med sina böcker om HP. Efter att i höstas ha fallit som en fura för [geim] och samtidigt blivit kär i det nya bokformatet Excess var det med dubbla känslor jag väntade på uppföljaren.

Förväntan var enorm och jag ville veta NU vad som skulle hända sedan. Hur det skulle gå för HP och Rebecca. Samtidigt var jag nervös. Skulle De la Motte kunna leverera ytterligare en lika högklassig och unik läsupplevelse?

Det korta svaret är: Det kunde han. Det något längre svaret är att uppföljaren [buzz] är en mycket lyckad uppföljare. Snabb och rapp både i språk och handling. Inte lika unik i konceptet som [geim], men hur skulle den kunna vara det? Det är ju en uppföljare i samma serie. Som läsare har jag mer kunskap om HP och det spel han motvilligt har dragits in i och det gör att nyhetens behag inte är lika stor som tidigare.

Å andra sidan förs historien den här gången in på en ny nivå. HP tar, stundtals i alla fall, mer kontroll över handlingen och sitt liv. Även om det börjar trassligt med ett ökenäventyr som slutar i tortyr och ett dödsfall. Det är en ganska skrämmande värld som målas upp i böckerna och om ens en bråkdel är sant om hur internet och datavärlden funkar har vi anledning att vara på vår vakt.

Jag gillar verkligen Anders böcker och förstår att land efter land köper rättigheterna till böckerna. Och jag slår vad om att det inte dröjer länge innan vi får se dem på filmduken också.

Enda problemet jag har med [buzz] är att den liksom [geim] tar slut innan jag kan lägga händerna på fortsättningen. I det här fallet är det inte så konstigt eftersom [bubble] inte kommer ut förrän i höst. Då vill jag ha den, i Excess, och sedan ska jag läsa alla tre böckerna i följd.

Betyg: ****
Antal sidor: 637

Förlag: Excess

4 Replies to “De la Motte tar över världen”

  1. Jag har både [geim] och [buzz] stående olästa i hyllan. Nu när du säger att tredje delen kommer i höst så kanske man skulle vänta på den innan man börjar läsa.

  2. Om du har karaktärsstyrka nog att vänta så tror jag läsupplevelsen blir suverän av att läsa alla tre i följd. Jag hade aldrig klarat av att vänta :-), men kommer ändå att läsa om de två första när bubble kommer.

  3. Då tror jag att jag väntar på tredje delen. Det är ju inte som att jag lider brist på böcker som står och skriker "VÄLJ MIG!" i hyllan 🙂

Comments are closed.