Dags att plocka fram skämskudden?

Den första boken av Nora Roberts, Som en drömbild, om de fyra tjejerna som tillsammans driver bröllopsagenturen i Nöd och lust var faktiskt helt okej. När nu läshögen presenterade bok nummer två, Doft av rosor, så förväntade jag mig att få flyta bort en stund i en rosaskimrande dimma.

Men så blev det inte riktigt. Istället för den ljuvliga romantik jag minns från första boken så kändes det här mer som en Harlequinsk lightvariant på erotisk litteratur för mogna kvinnor. Bitvis var det nästan så jag hade lust att plocka fram skämskudden och gömma mig. Inte för den explicita erotiken, det kan jag ta, så pryd är jag inte. Nej det var snarare så att det mest kändes lite taffligt. Lite fånigt. Det eggade och lockade mig tyvärr inte.

Nora Roberts är en imponerande produktiv kvinna med mer än 150 romaner innanför bältet. Och det är klart, den höga produktionstakten måste någon gång påverka kvaliteten. Jag är ingen Nora Roberts fan, men har läst ett par stycken som jag tyckte riktigt mycket om, men det här var tyvärr ett riktigt bottennapp för mig.

Doft av rosor är den andra boken i en serie om fyra och som läget är just nu är jag nog inte tillräckligt intresserad av hur det går för de två kvarvarande vännerna för att läsa de kommande böckerna. Men vem vet. Man ska aldrig säga aldrig.

Betyg: **
Antal sidor: 310

Förlag: Albert Bonniers förlag