Citat som etsar sig fast

Som bokmal kan man inte annat än älska snygga formuleringar. Sådana där som man önskar att man själv hade kunna skriva, lika högt som man önskar man hade kommit på den där dräpande kommentaren som alltid kommer till en ett par timmar för sent.

Sådana formuleringar.

Det är inte så vanligt att man hittar dem, jag är kanske kräsen, men när man gör det, då etsar dem sig fast. Lämnar en inte trots att boken är slut för länge sedan.

Min favorit just nu är ur Kall kall jord av Adrian McKinty.

 

”Vi drack vår whisky. Det var bra grejer och smakade salt,

hav, regn, blåst och Gamla testamentet.”

 

Smaka på den. Precis så är det ju med riktigt riktigt god whisky. Jag tror bestämt jag måste riva ur det citatet och rama in. Sedan är det bara att öva öva öva för att kanske en dag i framtiden kunna formulera mig lika snyggt. Lika precist.