Cirkoli – det börjar bra

(Klicka på texten för att läsa hela inlägget.)

Med absolut ingen aning om vad jag kunde förvänta mig slog jag upp Cirkoli av Patrik Stigsson. Efter att ha läst en bit måste jag säga att jag är mycket positivt överraskad och att det så här långt bådar gott. Det kan vara en bok som passar mig utmärkt, vi får se.

Med sin fantasivärld får boken mig osökt att tänka på Erin Morgensterns bok Night Cirkus, och det mina vänner är stora skor att fylla.

Parallellt läser jag den helt annorlunda boken Gift för nybörjare av den isländske författaren Eirikur Örn Norddahl. Spännande story på ett helt annat sätt. Eirikur kommer till bokmässan höst, honom måste jag bara gå och lyssna på.

Med två så olika böcker är det skönt att i bilen lyssna på något lite mer lättsmält. Även om Viveca Stens senaste bok I stundens hetta är ganska obehaglig och får mig att tänka tillbaka till tonåren. Jag gillade inte den tiden och när jag lyssnar kryper det lite i skinnet. Men som vanligt skriver hon bra. Och Katarina Ewerlöfs uppläsning är som vanligt lysande.

Vad läser du just nu?