Bokrelease för Katatrinas bok

Katarinas bok
av Maria Gustavsdotter

”Jag skriver historiska romaner om kvinnor. Kvinnor som är jag, om jag hade levat för 400 år sedan.”

Orden är Maria Gustavsdotters och de är väl en bra utgångspunkt för en roman. Hur hade livet sett ut om man hade levt för 400 år sedan? Hade jag varit jag? Hade jag kunnat vara jag? Antagligen inte. Så mycket har hänt och så mycket har förändrats sedan dess.
Igår samlades hundratalet intresserade läsare på Bohusläns museum för att höra Uddevallas egen författare, Maria Gustavsdotter, berätta om sin nya bok, Katarinas bok, den andra i trilogin om tre prästdöttrar från Orust på 1600-talet. Den första, Ulrikas bok, kom förra året och om allt går som det ska avslutas serien med Ebbas bok nästa år.
Böckernas arbetsnamn var Rymlingen, Krigaren och Häxan och det ger ju en lockande och bra bild av temat på de olika böckerna. 
Jag ser med spänning fram emot att börja läsa Katarinas bok och beordrar härmed Maria tillbaka till datorn. Vi vill ju läsa Ebbas historia också. Så fort som möjligt.
Om du är nyfiken på Katarinas bok så kan du provläsa en bit här.
Signeringskön ringlade sig lång. Kerstin passade på att få en
dedikation i sitt ex.