Blommor

Jag är en fantastisk trädgårdsmästare. I alla fall i början av året när det är dags att planera vad som ska odlas. Gillar växter, blommor och grönsaker. Är extra förtjust i stockrosor, klängrosor och luktärter.

Men… Jag saknar trädgård, har förvisso balkong, och min koncentrationsförmåga är… för kort. Entusiastiskt drar jag igång på våren. Planerar, förbereder och sår. Och sedan… glömmer jag bort. Något annat pockar på min uppmärksamhet och tar över. Tyvärr. Jag önskar det vore annorlunda men jag känner mig själv.

På den litterära båtsalongen härom sistens införskaffade jag Karin Berglunds Blombok: rapport från en trädgård som cd. Mest i studiesyfte inför kommande bokarrangemang det ska medges, så jag hade inga jätteförväntningar när jag satte första skivan i bilstereon igår.

Så fel man kan ha! Karin läser själv sin bok och än så länge har jag hört ljuvliga historier om snödroppar,  julrosor som knoppas i snön, blåbergsvallmo och allmänt stökiga trädgårdar. Det är härligt och inspirerande och jag känner en plötslig lust att köra ner händerna i jorden. Kanske ska jag ta och börja med att plantera om fuchsiasticklingarna som står och växer i köksfönstret.

2 Replies to “Blommor”

  1. Jag hörde en trädgårdsmästare läsa ett litet stycke ur denna bok på tv och hon var helt lyrisk, sade att denna trädgårdsbok var som ingen annnan överhuvudtaget så jag förstår att du blev inspirerad! 🙂
    Själv har jag inga som helst "gröna fingrar" och jag inser att blommor har det bättre hos någon annan 😉

  2. Ja, den är verkligen inspirerande och mycket tror jag faktiskt beror på författarens uppläsning. Det blir personligt och ärligt och härligt. Jag är inte säker på att jag gillat den lika mycket om jag läst den själv.

    Men vi får se, jag har bara börjat lyssna på cd2 så en fullständig recension kommer när jag lyssnat klart.

Comments are closed.