Betvingade

Kidnappning, mord, ränksmideri och ångande hett sex. Så kan man med några få ord beskriva Simona Ahrnstedts senaste bok. Att beskriva Betvingade som en romantisk historia är väl i och för sig också korrekt, men den är så mycket mer.

Redan i första kapitlet blir rikemansdottern Illiana av misstag bortrövad från ett kvällsbad i tjärnen. Lika naken som den dag hon föddes ställs hon inför kungens högra hand, den fruktade Marcus Järv. Han är frestad men bestämmer sig för att göra det rätta och föra henne tillbaka till sina föräldrar. Ett ödesdigert beslut ska det visa sig. På vägen lyckas han ha ihjäl två av hennes bröder och det bär sig inte bättre än att han för att sona sina brott måste gifta sig med flickan. Marcus är måttligt road.
Att Illiana skulle ha något att säga till om finns inte på kartan utan hon får finna sig i sitt öde. Det dröjer inte länge innan hon ställs inför en helt ny värld och hon måste lära sig att navigera i hovlivets intrigfyllda miljöer.
Det här är spännande och välskrivet. Lättillgängligt och lustfyllt helt enkelt. Det är något visst med historiska romaner fyllda av äventyr och romantik. De slår an en sträng i mig. Ett minne från tidigare älskade läsupplevelser. Visst är romantiken lite mer rakt på sak i Betvingade. De trånande blickarna och rodnande kinderna har bytts ut mot grafiskt men vackert beskrivna sexscener. Undrar om Simona rodnar själv när hon skriver dem.
Den första boken, Överenskommelser, var förlagd i till 1800-talets stockholm, och det är väl egentligen en tidsepok som passar mig bättre än den medeltid i vilken Betvingade utspelar sig.  Men likväl njuter jag. Sidorna flyter fram och man vill veta hur det går. Det är väl det bästa betyg man kan ge en bok.
Betyg: ****-
Antal sidor: 400
Förlag: Damm