Att namnge en karaktär

Det är en konst det här med att ge namn åt en karaktär. Fel namn kan nästan förstöra hela historien. Minns bara hur oerhört irriterad jag var över att maken i En hondjävuls liv och lustar kallades för Bobbo. Ingen, och jag menar INGEN, vuxen karl heter Bobbo! Det gav honom varken substans eller personlighet.

Thomas Eriksson är en ny författare i de svenska deckarhyllorna. Den 8 augusti gör han debut med sin bok Bländverk. Eftersom boken ännu inte finns har jag av förklarliga skäl inte läst den, men det var mycket intressant att läsa Thomas funderingar kring vad han skulle kalla sin huvudperson. Läs Varför heter han Alex King?

Själv är jag inte så säker. Alex King, Alex King. Det ligger inte riktigt naturligt i min mun, men det kan nog bero på att jag inte vet något om honom ännu. Ska bli lite extra spännande att läsa nu när jag fått en inblick i hus Alex fick sitt namn.

Saxat från hemsidan:
Bländverk är en hårdkokt, elegant spänningsroman med nerverna på utsidan. Sorlet från femhundra deltagare fyller den stora konferenslokalen där Alex King snart ska inleda sitt föredrag. Någonstans högt uppe under taket ställs ett kikarsikte in och nedräkningen börjar. Inom loppet av en vecka skjuts två affärsmän till döds i Stockholm. Båda två utsätts för utpressning innan de kallblodigt och offentligt avrättas, av en mördare som inte gör några misstag. Beteendevetaren Alex King kallas in som vittne, men blir snart inblandad i utredningen