5 på G just nu

De säger att det kan bli för mycket av det goda, men inte just nu, inte för mig. Slalomläsning är inget jag jobbar aktivt för att syssla med, det bara blir så. Olika böcker i olika format för olika tillfällen. Så enkelt är det.

Robert Harris nya bok Den andra sömnen avslutar dagen. Jag sover bäst när jag läst en stund först och den här boken är svår att lägga ifrån sig. Kanske beroende på att den känns skrämmande aktuell just nu eftersom den beskriver ett samhälle efter att den stora katastrofen slagit till. Vi befinner oss några hundra år framåt i tiden, men samtidigt känns det som på medeltiden. Intressant och skrämmande aktuell som sagt. Har bara några kapitel kvar där nu.

Elefantens sinne är badrumsboken för stunden. Ett par sidor hinns med medan man borstar tänderna och varma skumbad tar minst ett par kapitel. Här har en italiensk präst förlorat tron och tagit jobb som portvakt. Huset är fyllt av sköna karaktärer, men det är ändå portvakten som är huvudperson, det är hans historia som berättas.

Nästa gång Bokkvartetten träffas ska vi prata om Bara ett litet mord. Med tanke på den rådande situationen i vårt samhälle så är kanske risken stor att den träffen också blir uppskjuten, vi får se. Hur som helst så kan en mysig liten mordhistoria kanske pigga upp. Jag lovar återkomma, har inte börjat läsa den ännu.

För helt ärligt, när nya boken om Enzo Macloud (Döden i Gaillac) landade i brevlådan härom dagen, tja, då var det kört. De andar böckerna i att-läsa-högen fick helt enkelt vänta lite till. Den här kan jag bara inte låta bli.

Eftersom jag fortfarande tillhör dem som jobbar så behövs något i lurarna under pendlingen. Jag har precis börjat på Museet för krossade drömmar och som vanligt håller Sekwas böcker vad de lovar från första stund.