Vila i frid

Sverige borde vara stolta över sina många deckardrottningar. Unga, kompetenta kvinnor som vågar, vill och kan. Härligt!

En ny bekantskap för mig bland drottningarna är Sofie Sarenbrant. Med Vila i frid har hon liksom flera andra skapat en alldeles egen nisch inom genren. Spadeckaren har sett dagens ljus.

Den här gången är det Yasuragi spa på Hasseludden som får se sig drabbade av det ena dödsfallet efter det andra. Och det är upp till Emma Sköld på Nackapolisen att reda ut vad det är som egentligen pågår.

Det är Sarenbrants tredje bok och, enligt dem som läst de tidigare, även hennes bästa. För mig var det en angenäm ny bekantskap och jag kan definitivt tänka mig att läsa fler böcker av henne.

I gott sällskap av Camilla Läckberg, Viveca Sten och skriver Sarenbrant böcker inom ”genren” feel-good-deckare, som någon kallade det, är spännande, snabblästa och lämnar en skön känsla efter sig. Vila i frid platsar bra i den gruppen. Trots brutala och blodiga dåd så känns det bra att läsa. Det är inte läskigt eller äckligt utan bara spännande på ett skönt sätt. En riktig sommardeckare som jag tror många kommer att läsa och uppskatta på stranden.

Det enda jag egentligen har emot boken är att jag hade lite svårt att hålla isär Yasuragis två ledande män. Vem var vem?

Betyg: ***
Antal sidor: 384

Förlag: Damm

Andra som läst boken:
Deckarhuset som tycker det är den bästa hittills.
I hyllan som tycker det här är en underhållande och snabbläst bok.
Bokfink som trodde sig veta vem som var mördaren, men hade ack så fel.

2 Replies to “Vila i frid”

  1. Det låter ju bra att många verkar tycka att det är hennes bästa. Jag har läst de andra två och gillade dem riktigt mycket 🙂

  2. Håller just på med den här också. Hoppas den är bättre än Marie Jungstedt som jag tyckte var riktigt svag den här gången.

Comments are closed.