Veckans Bokblogg – Dark Places

Jag vet inte hur många hundratals kollegor jag har i vårt avlånga land. Runt om i stugorna sitter kunniga, smarta, roliga, trevliga bokbloggare och knåpar ihop det ena inlägget efter det andra. Inlägg som sporrar och inspirerar till mer läsning och ny läsning. Otaliga är de nya författarskap jag snubblat över tack vara bokbloggarna.

En ganska vanlig fråga jag får är tips på just bra bokbloggar och jag vill ju så gärna hjälpa, men det finns ju så många bra. Och det är ju inte säkert att det som passar mig tilltalar dig. Men jag gör ett försök och presenterar några av mina favoriter. Den här veckan går turen till:

Dark Places drivs av Helena Dahlgren och anledningen att hon får vara först ut är enkel, det var Helena som fick mig att börja bokblogga för några år sedan. (Fast det vet hon inte om.)

Jag hade läst en intervju med Denise Rudberg som berättade att hon inte brydde sig så mycket om vad recensenter tyckte om hennes böcker, bokbloggare som till exempel Bokhora var mycket viktigare, för de var ju de riktiga läsarna.

Jag hade ingen aning om vad en bokbloggare var så jag var ju tvungen att kolla upp det, eller hur? Jag började följa Bokhora och då särskilt Helena som var en av tjejerna där. Det visades sig att nio av tio böcker som Helena tipsade om passade mig som handen i handsken. Kärlek uppstod! Döm om min förfäran när hon lämnade Bokhora. Tack och lov dröjde det inte länge innan jag återfann henne på just Dark Places, en bokblogg om ”skräck, thrillers och fiktivt mörker. Och lite annat.” Och hon bjuder fortfarande på den ena boktipskaramellen efter den andra.

Tanken är att Dark Places (döpt efter den fantastiska Gillian Flynns senaste roman) ska bli något slags mellanting mellan mina två tidigare bloggar. Mycket litteratur, givetvis, men också populärkultur, musik, skräckfilm, allsköns nörderier och några nedslag i min vardag som litteraturberoende mamma till femåriga tvillingdöttrar.

Det här är Dark Places.