Vågspel – en perfekt sommarbok

Vågspel
av Ann Rosman

Inget säger sommarläsning så mycket som en spännande mordhistoria på öarna längs kusten. Ann Rosman är för många en författare de associerar med skön läsning i hängmattan, på stranden eller i soffan medan sommarregnet faller utanför.

I sin nya bok Vågspel glädjer hon oss alla med ytterligare en bok om Karin Adler, Robert, Folke och de andra poliserna på Marstrand. Vi bjuds åter på salta hav, båtar, mysterier och en historia där nutid och dåtid vävs samman på Anns så typiska sätt. Men den här gången lite närmare i tid än tidigare, HMS Hampshire sjönk utanför Orkneyöarna under första världskriget.

I Vågspel hittas en svensk segelbåt drivande utanför Orkneyöarna. Seglaren är borta så Karin och Folke åker till Orkney för att reda ut vad som har hänt. Det dröjer inte länge förrän ett lik flyter i land, ytterligare en båt hittas drivande utan manskap och en historia med sjunka vrak och potentiella skatter rullas upp.

Det här är en riktigt bra sommardeckare. Det riktigt doftar sol och salt hav medan man läser. Perfekt strandläsning med andra ord. Men se till att ha gott om tid för det här är en bladvändare, man vill inte sluta läsa utan måste få veta vad som hänt, hur allt hänger ihop. Det är den sjätte boken i Marstrandsserien och en av de bästa om du frågar mig.

Föredrar du att läsa medan du solar, rensar i rabatten eller kanske målar huset så finns Vågspel också som ljudbok. Jag njöt av Mirja Turestedts uppläsning.

Du kan provläsa lite ur boken här.