Vackra böcker

Jag har svårt att passera bok- och pappershandlar utan att gå in. De lockar och pockar och drar in mig. ”Bara titta lite. Bara titta, inte köpa.” Viskar de förrädiskt i mina öron och jag går på det varje gång. Trots att jag borde veta bättre vid det här laget.

Veckans besök i storstaden var naturligtvis inget undantag. ”Jag ska bara gena genom PocketShop” försökte jag intala mig själv när jag smet in genom dörren. Man kan ju faktiskt gå ut på andra sidan affären, så rent teoretiskt så höll ju argumentet, men inte i verkligheten. Gena genom en bokhandel utan att titta, läsa, vända, ta på böckerna som står så lockande uppställda i hyllorna… Ha! Det är naturligtvis en omöjlighet.

Och visst kom jag ut med en påse i handen. Inte kunde jag motstå två av de fantastiskt vackra anteckningsböcker PocketShop exponerar på disken likt smågodis. Dessutom slank en, och jag ger mig själv en klapp på axeln för att det bara blev en, av Penguin Classics Deluxe Edition böcker ner i påsen. Det blev Wuthering Heights av Emily Brontë som jag faktiskt aldrig läst, bara sett. Motivering? Att den får ingå i årets klassikerutmaning naturligtvis.

Penguine Classics Deluxe Edition är fantastiskt vackra. Med unika omslag i danska band, grovt skurna blad och en underbar känsla. Ni måste gå in och titta, känna och köpa dessa små underverk. Tack gode gud att vi inte har någon PocketShop i Uddevalla. Jag hade blivit utfattig!

2 Replies to “Vackra böcker”

Comments are closed.