Vacker italiensk feelgood

När höststormen sliter i träden utanför och regnet piskar på rutorna då är det få saker som är så mysiga som att krypa upp i soffhörnet med en kopp te eller ett glas whisky och en riktigt, riktigt bra bok. 

The Italian Girl av Lucinda Riley är precis en sådan bok. 

Här följer vi den fattiga italienska flickan som har en röst av guld och som tack vare en uppoffrande bror i smyg lyckas ta sånglektioner för att sedan komma in på operahögskolan i Milano. Snart sjunger hon på La Scala, världens scener ligger för hennes fötter men hon ger upp allt för mannen hon älskar, den stora operastjärnan Roberto Rossini. 

Men allt är inte rosenrött, kärleken är kanske evig men väldigt svår och Rosanna ställs inför det ena valet svårare än det andra. Vad är hon egentligen beredd att offra för den? 

The Italian Girl är en fantastiskt vacker bok. Språket, handlingen, miljöerna, maten, människorna… Det finns inget att inte tycka om med den här boken. 

Möjligen kan jag vara lite avundsjuk på dig som ännu inte läst den, eller någon av Rileys andra vackra böcker, du har den här njutningen kvar. Lyckos dig!