Traumatiska frisörbesök ger kriminalroman

Hur traumatiskt kan ett besök hos frissan vara egentligen? Tydligen tillräckligt för att inspirera till en spänningsroman, i alla fall om man får tro Sofie Sarenbrant. En händelse när hon var barn har legat och grott länge och har nu till slut resulterat i den nya boken Bakom din rygg. 

Den här gången har Sarenbrant valt att låta sin så populära kriminalinspektör Emma Sköld vila och skrivit en helt fristående historia som till största delen utspelar sig på Stockholms mest ansedda och populära frisörsalong De Luca. Att det är en väldigt speciell värld står snart klart, bland de tre frisörerna går stämningen att skära med kniv och konkurrensen är stenhård. Kunder snos av varandra, saxar försvinner och det skvallras. 
När två män inom loppet av några dagar hittas mördade och spåren leder till Salongen och dess anställda och polisen börjar intressera sig för dem dras snaran åt. Vad är det egentligen som har hänt? Vem är skyldig och i så fall till vad?
”Gastkramande spänningsroman” står det i baksidestexten. Just gastkramande är kanske inte ordet jag skulle använda för att beskriva den här boken. Men en skön och snabbläst spänningsroman är det absolut och den kommer bli perfekt för varma sommardagar på stranden eller i skuggan i hängmattan.