The Secret of Happy Ever After

Det är nu lite mer än ett år sedan jag för första gången stiftade bekantskap med Lucy Dillon och hennes ljuvliga Ensamma hjärtan och herrelösa hundar. Det var en bekantskap som gav mersmak och jag satte tänderna i Hundar, hus och hjärtats längtan. En helt ok bok även om den saknade det där lilla extra och jag kände att kanske var vi inte riktigt a match made in haven, Lucy och jag. Men så läste jag baksidestexten på The Secret of Happy Ever After och kunde inte motså. Jul, böcker och feel-good, vad kunde gå fel? Inte så hemskt mycket visade det sig.

Än en gång får vi möta invånarna i den lilla engelska byn. Några gamla bekanta dyker upp liksom en del hundar vi mött i tidigare böcker, men var inte orolig, det är en helt fristående bok och igenkännandet fungerar mer som lite kuriosa än som nödvändig bakgrundsinformation.

Den här gången möter vi Michelle, en målmedveten karriärkvinna som driver en inredningsbutik och Anna, en före detta bibliotikarie som tampas med utmaningarna rollen som styvmor för tre unga flickor dagligen utsätter henne för. När Michelle återöppnar byns bokhandel anställer hon Anna för att driva den. Bokhandeln blir mittpunkt i Annas, och många andras, liv.

Behöver jag säga att det även förekommer ett antal hundar? Vi har den promenadhungriga dalmatinern Pongo, den gamla bokhandelshunden Travis och och så Flash som blivit ett verktyg i en smutsig skilsmässa. Det är något visst med Lucys romaner som får mig att må bra. Jag blir på gott humör och den här innehåller som sagt en del säkra kort; kärlek, jul och böcker. Jag läser och njuter.

 Betyg: ***+
Antal sidor: 512

One Reply to “The Secret of Happy Ever After”

  1. Vad trevligt med en summering av Lucy Dillons böcker. Jag har sett dem och lockats av dem utan att ge mig på dem direkt och då är det svårt att veta vilken man ska ge sig på först sen. Den här lät mycket trevlig, med bokhandel, bibliotekarie, landsbygd och allt 🙂

Comments are closed.