The Night Circus

Senast jag var inne på New York Times hemsida snubblade jag över en annons för Erin Morgenstens nya bok The Night Circus. Och eftersom det var en annons som hänvisade till ett provkapitel så vet trogna läsare att det ryckte rejält i klickfingret och till slut kunde jag inte stå emot. Vips så öppnades ett fönster med de första sidorna ur den, som det verkar, fantastiska boken. Jag printade ut, tog med till jobbet och läste på rasten och det verkar mycket lovande. Eller vad sägs om:

Le Cirque de Rêves är en något ovanlig cirkus. Inte nog med att den bara är öppen på natten utan allt är färgat i svart och vitt. Men de som besöker cirkusen sveps med in i en drömvärld med uppträdande katter, starka män, karuseller och magiker. Fantastiskt, härligt och underbart, men bakom kulisserna döljer sig en helt annan verklighet. En verklighet där två unga magiker ställs mot varandra i en ödesbestämd kamp på magins yttersta gräns och för eller emot kärleken. Och vem är mannen i grått som verkar övervaka alltihop?

Som jag ser det står det Jenny skrivet över hela den här boken och nu gäller det bara att få tag på den och att hålla tummarna för att den är så bra som jag tror.

Om inte annat så är citatet av Oscar Wilde i början alldeles underbart:

A dreamer is one who can only find his way by moonlight,
and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world.