Tango för vilsna själar

Tango för vilsna själarav Lucy Dillon

Så här på alla hjärtans dag passar det väl utmärkt med lite värme och kärlek. Känslor jag starkt förknippar med Lucy Dillon. Hennes tidigare böcker; bland annat Ensamma hjärtan och herrelösa hundar och The Secret of Happy Ever After, har varit ljuvlig läsning fylld av engelsk landsbygd, vilsna hjärtan, hundar och böcker.

När jag så efter en läsperiod fylld av spänning, kriminalromaner och nervpirrande thrillers kände att det var dags för något annat sällskap i bilen dök Tango för vilsna själar upp.

”Att dansa är som att dricka champagne utan att få baksmälla” lär Lucy ha sagt. Och den här gången tar hon oss med på en kvällskurs i sällskapsdans.

Den före detta proffsdansaren Angelica återvänder till sin hemstad efter många år och startar en kvällskurs för danssugna. Hit kommer det unga paret för att träna på brudvalsen. Med sig har de brudens föräldrar. De får sällskap av paret som försöker reparera äktenskapet med dans, frågan är bara vem som för. Trina kommer med bästa kompisen och blir lite besviken på bristen på ungkarlar. Det dröjer inte länge innan de perfekta fasaderna börjar krakelera. Hemligheter kommer upp till ytan och det är dags för deltagarna att fundera på vem de är och vad de egentligen vill.

Jag hade nog förväntat mig lite mer myspys. Att leende kunna njuta av karaktärerna och deras smådråpliga liv. Precis som i Ensamma hjärtan. Riktigt så blev det inte. Till en början lyssnade jag med en liten klump i magen. Kanske kom det lite för nära min egen verklighet, mina egna problem. Men Tango för vilsna själar slutar i sann Dillonanda. Med ett leende på läpparna insåg jag att jag skulle komma att sakna Katie, Lauren, Bridget, Chris, Baxter och de andra.

Anna-Maria Käll gör som vanligt en lysande uppläsning.

Lucy Dillon skriver mysigt och jag gillar karaktärerna. De känns genuina och trovärdiga. Lite som folk är mest.

Betyg: ***+
Förlag: Bonnier Audio

Andra som läst boken:
Cattis bokblogg – som också tycker karaktärerna känns äkta.
Kattugglan – som känner igen sig i Lauren.
Fru Es böcker – som gillade men tycker den var alldeles för lång.

One Reply to “Tango för vilsna själar”

  1. Jag har tänkt läsa den här, även om det inte riktigt är min genre egentligen men man ska ju testa allt minst en gång 🙂

Comments are closed.