Gyllene solsken för regniga dagar

12 grader och strilande regn, det är inte precis det man önskar sig mitt i juli, men å andra sidan så är det perfekt läsväder. Utan ett uns dåligt samvete kan man krypa upp i favoritfåtöljen med en stor kopp te och en bra bok. Christoffer Holst ljuvliga pärla Solsken och parmesan är perfekt för just de där dagarna när solen vägrar titta fram.

Man kan inte annat än må bra av att läsa om den avdankade dansbandsstjärnan Rasmus och matglada Hilda som precis klantat till det rejält med sin chef. Tillsammans med några andra glada främlingar ger de sig en tidig morgon av till Arlanda. Målet är Toscana och den matlagningskurs de, i alla fall Hilda, sett fram emot. Men… som så ofta i böckernas värld så blir det inte riktigt som de tänkt sig. Toscana byts hastigt ut mot… det lilla pensionatet i Öregrund. Inte riktigt vad de tänkt sig. Minst sagt.

Det är som sagt en ljuvlig pärla som lockar fram ett leende på småfrusna sommarläppar och väcker smaklökarna till liv. För visst, feelgoodhistorien med sina förvecklingar, kärlekar, avslöjanden och kvinnor som smyger i buskarna i all ära, men maten… mmm… jag får lust att rusa till köket och svänga ihop en härlig italiensk pasta bara jag tänker på boken. Och, så klart, korka upp en flaska gott vin till.

Bättre betyg kan man inte ge en bok.
Har du inte läst Solsken och parmesan än? Gör det omedelbart, jag lovar, ditt rum kommer fyllas av kärlek, mat och solsken, hur mycket det är regnar ute.