Slalomläsning

Varför ägnar jag mig åt det? Slalomläsning alltså. Det tar ju så mycket längre tid att bli färdig med en bok om man läser flera samtidigt, men just nu kan jag inte låta bli.

Ebok – läste igår färdigt Liza Marklunds nya, återkommer med recension. Ska nu låna ut plattan till mor och far som ska testa och se om denna hemska nymodighet är något för dem.

I sägen – Bekännelsen av John Grisham. Lilla systers favoritförfattare tillsammans med Nora Roberts. Sak ge honom en chans.

På toaletten/ I badrummet – Evig natt, en arktisk spökhistoria. Än så länge inte så läskig, men det smyger sig på nu.

I bilen – Läckbergs nya Änglamakerskan. Nerrecenserad på en del bokbloggar, men jag ger det en chans.

I mp3spelaren (vid promenader eller framför InDesign) – De tre musketörerna. Boken ingår i höstutmaningen och filmen har premiär redan i nästa vecka. Måste lyssna fortare.

På engelska – Miss Peregrines home for peculiar children. Underbar och surrealistisk på en och samma gång.

Tidningar/ Magasin – Vi läser, YourLife och diverse mattidningar pockar på uppmärksamheten vid matbordet.

Problemet är att det kommer så många böcker just nu som jag så gärna vill börja läsa. Till exemptel landade Bländverk i brevlådan häromdagen och Umbert Ecos nya kommer att ersätta Läckberg när sista cdn tonat ut.

One Reply to “Slalomläsning”

  1. Har sett Mario Vargas Llosa på Internationella Förfatarscen Göteborg i förra veckan och han berättade att han alltid bävar inför att läsa om böcker som han läste som ung – han är nämligen rädd att bli besviken. En av de böckerna som han var rädd att läsa om var just De tre musketörerna.

Comments are closed.