Silvrets rike

Djingis Kahn är död. Det stora mongoliska riket står inför sin största utmaning hittills. Att förbli en nation och inte bryta samman av inre strider. Situationen blir knappast bättre av att han innan sin död gick förbi den naturlige arvingen och istället utnämnde Ogotai till sin efterträdare. Plötsligt står man inför en reell maktkamp när Ogotais bror Chagatai planerar att ta makten. Landet står på randen av inbördeskrig.

Silvrets rike är den fjärde boken om Djingis Khan och det väldiga rike han lade grunden till. Conn Iggulden målar skickligt och levande bilder från 1200-talets Mongoliet. Och trots att det är en bit av historien som färgas av våldsamma erövringar och blodiga slag så fascinerar berättelsen mig. Språket flyter bra och berättelsen fängslar.

Jag var mycket förtjust i de tre första böckerna i serien, men ganska skeptisk till en fortsättning. Tredje boken slutar med Djingis död och därmed kändes historien på något sätt avslutad, men så är naturligtvis inte fallet. Historien slutar inte, den bara går vidare in i nästa fas. I det här fallet tror jag att nästa fas innebär historien om Kublai kahn. Var inte Marco Polo och hälsade på honom? Vare sig jag har rätt eller inte så är jag nyfiken. Jag vill läsa mer och jag kommer definitivt att läsa även nästa bok i serien.

Betyg: ****
Antal sidor: 394

Förlag: Albert Bonnier förlag