Uncategorized

Roadtrip på min roadtrip

Dashing Through the Snow av Debbie Macomber

Fast roadtrip är kanske mycket att kalla de dagliga bilturerna fram och tillbaka från jobbet. Men lite så har det ändå känts när jag haft sällskap av Ashley och Dash på deras färd mot Seattle.

Att planera en spontanresa och försöka få tag på flyg- eller tågbiljetter dagarna innan jul är dödfött, det inser alla. Alla utom Ashley som fått oväntat ledigt och försöker flyga hem till mamma över jul. Hon blir så klart rosenrasande när flygbolaget vägrar sälja henne en biljett, men verkar kunna sälja en till mannen bakom henne.

Att det sedan bara finns en hyrbil kvar och att hon tvingas dela den med en högst ovillig karl på väg till en väldigt viktig anställningsintervju, ja, det gör ju knappast resan mer lockande. Men, hon har bestämt sig, hon ska hem och överraska mamma på jul.

Det dröjer så klart inte länge förrän komplikationer börjar tillstöta och snart har den en liten valp i bilen och är jagade av FBI. Dessutom krånglar bilen och mekanikern, Stan the Man, verkar inte ha alla skruvar riktigt fastsatta.

Jag är väldigt förtjust i fenomenet med julböcker, böcker som kommer i juletid och som passar att läsa under hela advent, över jul och nyår. Kanske till och med fram till trettonhelgen. De lockar mig. Och gärna i olika genrar. Och ja, jag vet att det inte är advent än, men det var så mysigt härom kvällen när mörkret sänkt sig, temperaturen vandrade ner mot nollan och jag hade hundratals (nåja) stearinljus tända så jag blev inspirerad helt enkelt. Och Dashing Through the Snow av Debbie Macomber är en mysig lite bagatell. Inget mästerverk men skön underhållning som får en på bra humör helt enkelt. Och det är verkligen inte fy skam det.