RIP Mr Clancy

Tom Clancy

Läser att Tom Clancy är död. Han blev 66 år gammal. Tragiskt naturligtvis när en så ung människa avlider efter en tids sjukdom.

Jag funderar på min egen relation till Clancy och önskar att den var starkare. Han var ett känt författarnamn. Men där slutar det. Jag kan inte ens spontant komma på vad han skrivit.

”…fast-paced, carfully researched techno-thrillers.”

Beskrivningen i artikeln hjälper mig inte men det gör Bokus och jag inser snart att min relation till Clancy ligger på det visuella planer. Jag har inte läst utan sett en del av det han skrivit. Den fantastiska Jakten på Röd Oktober med favoriten Sean Connery i huvudrollen till exempel. Kan ses i princip hur många gånger som helst. Patrioter och Sum of all fears handlade båda om CIA-analytikern Jack Ryan. Själv föredrar jag Harrison Fords rolltolkning framför Ben Affleks, men det är en smaksak antar jag.

The Hunt for Red October
Jakten på Röd Oktober

Men Mr Clancy skrev inte bara arton romaner, varav fyra filmatiserats, och tiotalet fackböcker, han var även en grundarna av spelutvecklingsföretaget Red Storm Entertainment. Jag blir alltid imponerad av kreativa människor med fler strängar på sin lyra.

Tom Clancy var ett stort och populärt författarnamn och han kommer att saknas av många.