ReadTreat – författarpresentation av Varg Gyllander

Den 17 november går höstens ReadTreat av stapeln. Dagen har temat ”Från vilda djur till ljuv romantik” och bjuder på tre fantastiska och inbördes väldigt olika författare. Ni har redan tidigare fått presentationer av Tom Svensson och Simona Ahrnstedt. Idag har turen kommit till Varg Gyllander.

Varg Gyllander

Temat ”Från vilda djur till ljuv romantik” spänner över ett stort fält och själva spänningen står Varg Gyllanders böcker för. I en serie om hittills fyra böcker låter han oss följa kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin i deras arbete. Första boken, Somliga linor brister kom 2009 och sedan har denne produktive författare kommit ut med en bok om året; Bara betydelsefulla dör, Det som vilar på botten och nu i våras Ingen jord den andra lik.

Genom sitt arbete som pressekreterare på Rikspolisen har Varg en unik insyn i polisens arbete. Något som naturligtvis märks i böckerna och ger dem en uppriktighet och trovärdighet. Men, som Grand Agency säger: What is fact and what is fiction? Kanske får vi svar på ReadTreaten.

Det är inte bara i Sverige vi gillar böckerna om Holtz och Levin, även i Danmark, Italien, Nederländerna och Tyskland finns böckerna utgivna.

Du kan följa Varg på facebook eller via hemsidan.