Paradisträdet – en julnovell

Novellen är ett utmärkt ljudboksformat. Lagom långt för en promenad efter julmiddagen, pendlingen till jobbet, under ett träningspass, en stunds handarbete i soffan, när man tar sig an strykningen som lagts på hög nu igen eller vid husrenovering.

Och det är något visst med vår favoritarkeolog, Ruth Galloway. Eller hur Christina. Hur var det nu? Vi gillar henne för att hon är som vi. Lite lagom runda och en helt vanlig människa.

I Paradisträdet är det dags för jul. Ruth är väl inte den största julfantasten på denna jord, men det är Kates första jul och Ruth bestämmer sig för att gå all in. Med julklappar, både till Kate och mannen som kanske eller kanske inte är hennes pojkvän, mat och gran. Men det går inte riktigt som hon tänkt sig och mitt upp i allt måste hon gå på chefens julfest också.

Jag gillar Elly Griffiths historier och även om den här bara är en timme lång, så är det en härlig timme jag får tillbringa med Ruth, Nelson, druiden och de andra karaktärerna i Norfolk som jag på något sätt tycker mig känna.

Du kan provlyssna på boken här.