Nytt spännande deckarprojekt

 Redaktören för den amerikanska deckartidskriften Strand Magazine bjöd in 26 av världens främsta deckarförfattare till ett once-in-a-lifetime projekt. Varje författare fick ganska lösa instruktioner om vad just ”deras” kapitel skulle handla om. Resultatet blev No rest for the dead.

No rest for the dead handlar om Christopher Thomas, curator på San Franciscos konstmuseum, som mördas. Efter att under flera år ha stått ut med sin skitstövel till karl blir hans hustru genast misstänkt för brottet. Hon fälls och avrättas. Tio år senare går polisen Jon Nunn fortfarande och grubblar på fallet. Nu är han övertygad om att fel person dömts som skyldig. Han kallar samman alla personer som var inblandade i fallet för att en gång för alla försöka ta reda på sanningen.

Det låter som ett ganska ordinärt upplägg för en kriminalroman. Det nya är ju naturligtvis att så många framstående författare valt att skriva var sitt kapitel i ett gemensamt projekt. En av de deltagande författarna tyckte att det allra svåraste med projektet var att inte veta vad de andra skrivit i sina kapitel. Det gjorde personporträtten svåra.

Den inte helt okända (!) David Baldacci utlovar i sitt förord ett rafflande slut och menar att den som påstår sig ha kunnat gissa sig till slutet ljuger. Något som de första recensionerna intygar enligt artikeln i DN.

Deltagande författare:
David Baldacci (förord)

Jeff Abbott, Lori Armstrong, Sandra Brown, Thomas Cook, Jeffery Deaver, Diana Gabaldon, Tess Gerritsen, Andrew F. Gulli, Peter James, J A. Jance, Faye Kellerman, Raymond Khoury, John Lescroart, Jeff Lindsay, Gayle Lynds, Philip Margolin, Alexander McCall Smith, Michael Palmer, T Jefferson Parker, Matthew Pearl, Kathy Reichs, Marcus Sakey, Jonathan Santlofer, Lisa Scottoline, R L Stine och Marcia Talley

3 Replies to “Nytt spännande deckarprojekt”

  1. Jag är extremt nyfiken på den här boken och det lär inte dröja särskilt länge innan jag trotsar mitt köpförbud och beställer efter ett ex 🙂

  2. Ja, visst är det svårt att låta bli. Men jag ska hålla ut, i alla fall till efter semestern i augusti. Läshögarna tenderar att anfalla mig som det är. Ska bli spännande att läsa den första recensionen. Undrar vem som blir först?

Comments are closed.