Nattens cirkus – en teaser

Ni har väl inte missat att en av förra årets bästa böcker nu kommit ut i pocket? Den underbara Nattens Cirkus av Erin Morgenstern. Jag läste den på engelska och förtrollades av historien och det vackra språket. Hoppas översättaren lyckats förvalta det.

Cirkusen anländer utan förvarning. Den föregås inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plötsligt är den bara där, på en plats där den inte fanns i går. Cirkusen öppnar vid mörkrets inbrott och stänger i gryningen. 

Välkommen till Le Cirque des Rêves en cirkus olik alla andra. Inne i de svart- och vitrandiga tälten, i en färglös värld som hör nattens mörkaste timmar till, döljer sig helt unika upplevelser och fantastiska fenomen. Men bakom rökridåerna och speglarna pågår en tävling – en kraftmätning mellan två unga magiker som sedan barndomen tränats för att överträffa varandra. De vet inte att tävlingen är en duell intill döden och att cirkusen är skådeplatsen för ett slag som utkämpas mellan fantasins och viljans krafter. 


Som en liten teaser kan du läsa de första kapitlen här.