När skönheten kom till Bro

I När skönheten kom till Bro är det sommar på Gotland. Medeltidsveckan pågår och den här gången möter vi lajvare som spelar upp det mystiska ödet hos paret som ligger begravt i Sankt Clemens ruin. För drygt ett år sedan totalförlamades en kvinna av en rattfyllerist som nu hävdar att hon är oskyldig. Vi möter Botel, en osteologistuderande som visar sig ha svårt att skilja på fantasi och verklighet. När sextonåriga Malva försvinner blandas Maria Wern in och de olika historierna visar sig hänga samman.

Det här är Anna Janssons trettonde (!) bok om Maria Wern. Jag har väl läst ett par tre stycken tidigare och minns att jag tyckte att de var helt ok. När skönheten kom till Bro är dock bättre än bara ok. Det här är en riktig sommardeckare. Perfekt för hängmattan eller stranden. Det är en spännande och bra berättad historia med bra driv och intressanta karaktärer. 
Betyg: ***
Antal sidor: 288
Förlag: Norstedts
Andra som läst boken:

2 Replies to “När skönheten kom till Bro”

  1. Tycker i bland att karaktärerna i Anna Janssons deckare blir lite väl påfrestande. I bland inte helt trovärdiga. Den där ex-maken hon har ex. Är det annorlunda här?

  2. Jag tyckte nog att det var helt ok i den här boken. Skurken är lite väl konstig i skallen möjligen, men det hör ju liksom till och det blir märkbart först alldeles på slutet.

Comments are closed.