Möss och människor

”De skönaste planer, de må vara uppgjorda av möss eller människor, går ofta om intet.”

Citatet ur John lilla roman är som skrivna direkt för mig just nu. Planerna inför årets deckarfestival på Gotland var stora och intentionerna goda. Jag skulle blogga, facebooka och instagramma konstant. Ta med er på denna, som jag förutsatte, fantastiska vecka i deckarfrossa. Det blev så oerhört mycket mer, och samtidigt så väldigt mycket mindre.

Festivalen, Crimetime Gotland, var så mycket mer än jag hade kunnat föreställa mig. Dagarna kantades av spännande möten med skickliga författare, duktiga moderatorer, härliga läsargelikar, bokhandlare och boknördar. Seminarierna avlösta varandra och hur man än ansträngde sig fanns det inte en chans att hinna med allt. Tyvärr. 

Sedan, fram på kvällskvisten, med magen fylld av god mat och vin och med huvudet surrande av alla intryck var det stört omöjligt att ens komma ihåg inlogget på datorn. Det blev en del bilder och kommentarer på fb och insta, men här på bloggen var det tunnare, tyvärr, och nu känns det lite överspelat. Festivalen är över och om en månad stundar Bokmässan. Tack och lov, för boksmällan som slår till efter sådana här fantastiska dagar är inte nådig, saknaden stor och längtan efter att åter få frottera sig med alla dessa underbara människor är stor. 

Men en liten sammanfattning av Crimetime Gotland kommer här till slut:
Bästa boendet: Olivia och Antons lägenhet som vi fick hyra, mitt i smeten, bara ett par minuters promenad från alla seminarielokaler.

Bästa moderatorn: Svårt, det var en hel del duktiga kvinnor och män på plats, men Helena Dahlgren var en favorit som jag gärna ser i den rollen igen.

Bästa högläsaren: Thomas Bolme utan tvekan.

Mest överraskande författaren: Håkan Nesser, vilken underbar humor, det hade jag ingen aning om.

Mest nyfiken på: Mötet med Sharon Bolton, som jag förvisso läst tidigare, gav mersmak och jag ville genast läsa mer.

Godaste maten: Pizzan sista dagen slog det mesta.

Roligaste händelsen: Att jag kom hem med ett påskrivet kontrakt om eboksproduktion. Ett litet sak kanske, men ett stort steg för mig. 

Trevligaste stunderna: Kvällssamtalen över en flaska vin eller två. Herregud, vad kloka vi var, världsproblemen är lösta. 


Sammanfattningsvis: Jag kommer definitivt tillbaka nästa år. Vecka 33 är redan inbokad i kalendern.