Mitt i läsningen

Som vanligt befinner jag mig mitt i läsandet av inte en, inte två utan (minst) tre böcker på en gång och det är härligt och lite frustrerande på samma gång. Man får njuta av många olika historier på en gång, samtidigt som det tar längre tid att läsa färdig varje historia.

På badrummet (det låter mycket finare än toaletten eller hur 😉 ligger En liten smula underbar av Dawn French, denna underbara engelska komedienne. Den här historien handlar om en helt vanlig engelsk familj där vi får inblick i livet hos mamma Mo, snart femtio och psykolog. Dottern Dora som precis går ut skolan och ligger i ständig kamp med mamman och livet i största allmänhet. Den unga sonen Peter beter sig som om han var Oscar Wild reinkarnerad och faller handlöst för mammans manlige praktikant. Det är en härlig och dråplig historia som får mig att le åtskilliga gånger. På ett mycket skickligt sätt gestaltar Dawn French de olika personernas röster och inre tankar.

I bilstereon snurrar nu Umberto Ecos senaste roman, Begravningsplatsen i Prag och det är sannerligen ingen sympatisk huvudperson vi mött hittills. Han är vulgär, fördomsfull och har gett sig på alla från judar till tyskar, fransmän och italiernare. Dessutom ger han just nu, i slutet av första cdn, intryck av att vara schitzofren, allra minst. Eller??? Underligt verkar det i alla fall. Nåja, Björn Granath får göra mig sällskap ett tag till innan jag tycker till om skivan.

I sängen, soffan och alla andra ställen just nu slår jag följe med Erin Morgenstern i hennes underbara The Night Circus. Vilken bok. Jag kan inte släppa den. Den trollbinder och fascinerar. Den är så annorlunda. Så magisk. Jag vill veta hur det går, samtidigt som jag inte vill att boken ska ta slut. Ett litet dilemma det där. Och för första gången på evigheter så lägger jag märke till datum och årtal som inleder de olika kapitlen. Jag  vill ha koll, vill hänga med och ha fullt klart för mig när de olika händelserna äger rum. Jag kan inte minnas när det hände senast. Jag brukar inte bry mig om just den detaljen.

På köksbordet, till frukost och kvällsmat slår jag följe med John Grisham. Hans senaste bok handlar om en dödsdömd man och kampen för att få honom fri. Spännande än så länge. Återkommer med tankar runt samtliga böcker när de är slutlästa.

3 Replies to “Mitt i läsningen”

  1. Tack snälla Pia utmärkelsen värmer verkligen. Nu får jag ett inte helt lätt arbete att försöka välja ut fem stycken härliga bloggar att skicka vidare till.

    Och tack själv för en fin blogg, jag brukar använda Bokbrus när jag behöver bra ljudbokstips.

Comments are closed.