Mississippi – höstens första bokcirkel

(klicka på texten för att läsa hela inlägget)

En bra bok och lättläst bok om ett viktigt och aktuellt ämne.

Så skulle man kunna sammanfatta tankarna om Mississippi när höstens första bokcirkel gick av stapeln. Vi inledde hösten med att samla inte mindre än tre olika bokcirklar hemma hos Birgitta. Kvällen inleddes med lite gott att äta och, naturligtvis, det obligatoriska rödvinet. Som vanligt gott och trevligt. Som en extra krydda blandade vi ihop de olika bokcirklarna och skapade nya konstallationer, mycket inspirerande!

Min grupp var synnerligen överrens om att det var en bra bok. En lättläst bok om ett viktigt ämne, även om grundhistorien i sig inte är orginell så hade författarinnan fått till det bra. Lustigt nog hade inte alla reflekterat över att de olika personernas röster var så tydligt markerade i språket, men vi tyckte alla att det gjorde boken lättläst.

Men vi tyckte också att den engelska titeln Mudbound egentligen är bättre och mer beskrivande för historien om Laura och hennes öde. Mississippi kändes lite anonymt. Och vi var rörande eniga i vår avsky för den förskräckliga svärfadern och ingen av oss kände något som helst medlidande med honom när han dog.

Det blev en mycket trevlig kväll med nya bokpratskonstallationer. Prova det om du har möjlighet. Vi blev alla sugna på att göra om det och förslaget är att göra en ”läs och se”-träff i vår. Vi läser Maria Langs bok (om vi kan få tag på den förlagen verkar inte ge ut den igen så se upp alla antikvariat här kommer en hop boknördar!) Mördaren ljuger inte ensam och går sedan och se den på bio för att kunna jämföra bok och film. Ska bli kul! Återkommer med detaljer om det.

Bokmalarna fick alla sitt ex av Thomas Eriksons Illdåd och datum för bokcirkel runt den bestämdes. Ska bli spännande att läsa och diskutera.