Läsdagbok – Den skyldige #3

Den skyldige av David Baldacci

Jag blir så trött och heligt förbannad på tonårsbrudarna i den här boken. Tre prästdöttrar som borde veta bättre, som borde ha mer hyfs. Prästens ungar är alltid värst heter det ju och här verkar det stämma. Jag, som är helt emot allt vad aga och våld heter, kommer på mig själv att önskar att någon kunde ge dem ett kok stryk.

Nyblivna tonåringar som lurar till sig pengar i utbyte mot information och som sedan hotar med att ropa varg, eller i det här fallet våldtäkt. Som hotar med att ”jag säger att du gav mig pengar i utbyte mot en avsugning, att du ville ha sex med mig”. När det till slut blir skarpt läge, sju personer dör och polisen kommer till platsen så skyller den lilla ungen ifrån sig. ”Han tvingade mig ha att ha sex med honom.”

Fullständigt vedervärdigt. Och nu har de ropat varg en gång för mycket, ingen tror dem längre. De faller på eget grepp och risken finns att om det till slut blir allvar, att någon faktiskt försöker våldta dem så blir de inte trodda.

Det finns så mycket i det här som jag avskyr. Dels hur tjejerna utnyttjar andra för att få pengar, dels deras brist på respekt för andra människor och i synnerhet sina föräldrar. Men också att de, som så många andra, utnyttjar våra instinkter och fördomar om män som vill ha sex i ena eller andra formen med yngre tjejer och är villiga att betala för det.

Fy fan för att bli oskyldigt anklagad för något sådant, och som sagt, ropa varg en gång för mycket som kommer ingen att tro dig när det till slut är på riktigt.

One Reply to “Läsdagbok – Den skyldige #3”

  1. Hej 🙂 Smyger runt och kollar vilka som är aktiva än som bokbloggare 🙂 Det är ju en hel evighet sedan vi var ambassadörer för Bokmässan. Ha de gott/Tess

Comments are closed.