Läs en film

Det nya året bjuder på flera filmatiseringar av mer eller mindre kända böcker. Det brukar ju gå så där med sånt, böckerna är ju nästan alltid bättre än filmen. I höstas försökte jag mig på en utmaning som gick ut på att vi skulle läsa boken bakom filmen, gå på bio och sedan diskutera om filmen eller boken var bäst. Det gick så där får jag väl erkänna. Tiden sprang iväg, men nu är jag redo att ta nya tag och försöka läsa boken bakom åtminstone några av vårens filmer. Någon som vill vara med?

Vårens filmer:

I januari visas Hamilton – i nationens intresse av Guillou och The Rum Diary av Hunter S Thompson. Jag ska definitivt gå och se den sista. Johnny Depp i huvudrollen kan inte bli fel, ska dessutom försöka hinna läsa den också, helst innan.

I februari går Mästerkatten upp. Känns inte riktigt som något jag kommer att rusa till

I mars visas Nobels testamente av Liza Marklund, Wuthering Hights av Emily Brontë, Hugo Cabret av Brian Selznick och Hungerspelen av Suzanne Collins. Jag hoppar nog Nobels testamente och Wuthering Hights men både Hugo Cabret och Hungerspelen lockar och jag kommer definitivt att försöka läsa båda.

Att man sedan måste vänta ända till december innan favoriten The Hobbit kommer är ju inte mycket att göra åt. Men som bekant, den som väntar på något gott…

2 Replies to “Läs en film”

  1. The Rum diary har jag liggande här hemma. Min man försökte sig på den men gav upp efter ca 60 sidor. Men det är inte så mycket att gå efter, han ger upp om det inte händer något spännande på varje sida 🙂 Jag ska ta mig igenom den iaf och sedan se filmen!

Comments are closed.