Konsten att döda

Hela världen pratar om det svenska deckarundret, i alla fall om man får tro media, och nu finns för första gången ett handbok i hur man skriver bra deckare.

Jens Lapidus, Åsa Larsson och Tove Klackenberg är alla deckarförfattare som gått skrivarkurs för Sören Bondesson. Där på Folkuniversitetet i Stockholm leder han flera olika skrivarkurser och har som mål att höja deckargenrens kvalitet.

För ett par månader sedan kom den senaste av hans egna böcker ut på Ordfront förlag. Konsten att döda är en handbok i hur man skriver en kriminalroman. En mycket bra sådan. Metodiskt går han igenom deckarens olika byggstenar.

Men det är ingen bok för den glada amatören utan vänder sig mer till dig som faktiskt funderar lite småseriöst på att skriva en bok. Även om titeln ger en fingervisning om att det är en instruktionsbok för blivande deckarförfattare så finns det mycket matnyttigt att hämta även för andra. Tips varvas med texter och funderingar från såväl Jens Lapidus som Tove Klackenberg och Åsa Larsson. Ett knep som gav ytterligare en dimension till boken.

Funderar du på att bli författare? Läs den!

Betyg: ****
Antal sidor: 190

Förlag: Ordfront

Andra röster om boken:
Bokdebutant
Johanna Lindbäck