Jag bor för nära jobbet, eller Det är något visst med Anders

(klicka på texten för att läsa hela inlägget)

Ja, båda skulle vara utmärkta rubriker för att beskriva min lyssnarupplevelse av David Nicholls bok En dag. Den låg som en mp3-bok i min goodie bag från höstens ReadTreat och jag kan inte för mitt liv begripa varför jag inte lyssnat på den tidigare. Enda nackdelen hittills är att jag bara hinner lyssna 30 minuter på väg till jobbet sedan är jag framme. Tänk om man ändå bodde längre från jobbet…

Jag har precis börjat lyssna, men än så länge har Emma och Dexter tillbringat sin examensnatt tillsammans bara för att gå skilda vägar dagen efter. De inleder en relation som just nu består av brevskrivande och vi kommer att få följa dem under en tjugoårs period. Än  så länge är det välskrivet, träffsäkert och roligt. Jag hoppas det fortsätter så.

Här kan du smyglyssna på en bit av boken.

Att sätta hörlurarna i öronen och inse att det är Anders Ekborg som läser var en mycket trevlig överraskning. Ända sedan sista året på gymnasiet har jag varit lite svag för Anders.

Det var på en obligatorisk teaterresa till Göteborg och hans tolkning av Puck i En midsommarnattsdröm som jag insåg vilken duktig skådespelare han är. Det var en fantastisk uppsättning i den speciella teaterlokalen Bulten på Backateatern. Det fanns inga kulisser i den gamla industrilokalen förutom det som de mycket skickliga ljusteknikerna fick oss att se, eller inte se. Skickligt! Men det var Anders utstrålning på scen som gjorde föreställningen oförglömlig.

Att han dessutom är en duktig sångare är ju allmänt känt och en av mina favoriter är onekligen hans tolkning av En irländsk ballad. Älskar den och önskar den fanns inspelad, men jag har inte lyckats hitta den, men här kan ni själva njuta av den.