I det fördolda

Som ett led i Bokmässe-utmaningen att inför september öka andelen läst nordisk litteratur landade Jan-Sverre Syvertsens bok I det fördolda i läshögen. Mitt ex är en pocket vilket innebär att jag inte läste den alldeles nyutgiven. Kanske synd med tanke på att tsunamidetaljen i boken säkert känts väldigt aktuell och angelägen. Just nu blir det mest en parentes, varken mer eller mindre aktuell som mordmotiv än någon av de andra.

Boken inleds med att den norske ambassadören i Reykjavik hittas död på ett hotellrum. Han hittas naken, fastbunden vid en stol med en silkespåse över huvudet. Skandalen är ett faktum och norska UD gör allt de kan för att tysta ner händelsen. När sedan ytterligare ambassadörer dör under vad som förefaller vara avancerade sexlekar förvärras situationen rejält. Det dröjer inte länge förrän polisen vänder sig till psykologen Sander Mork för att få hjälp.
Det är en ganska traditionellt uppbyggd och lättläst deckare. En spännande historia som ändå, av någon anledning, inte riktigt förmår gripa tag i mig. Jag har svårt att sätta fingret på vad det beror på. 
Betyg: **
Antal sidor: 302
Förlag: Pockerförlaget