Höstläsningstips – nr1

Det ser ut att bli en härlig höst för alla oss som älskar att krypa upp i soffan med en stor kopp te och en god bok. De lockande titlarna är betydligt fler än den tillgängliga lästiden. Tyvärr.

I somras kom Hilary Clintons memoarbok Svåra val ut. Det är en bok som jag fått mig rekommenderad från flera håll, men som konstigt nog inte gör mig ett dugg intresserad. Av flera orsaker, dels är biografier inte riktigt min grej, jag är nog helt enkelt inte tillräckligt nyfiken för att läsa en hel bok om en annan människas liv.

Men jag kan ha fel. Antagligen borde man läsa om vad en av världens mäktigaste kvinnor har att säga, men jag har svårt att intressera mig bara för att hon är kvinna. Könet spelar liksom ingen roll.

Bokbloggarnas stora älskling, Haruki Murakami kommer med en ny bok i dagarna, Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage. Jag skäms lite för att erkänna att jag aldrig läst något av denne man som ständigt nämns i nobelprissammanhang. Undrar vilken bok jag borde börja med?

Betydligt mer intresserad är jag av Hilary Mantels nya bok The Assasination of Margaret Thatcher trots att jag inte läst Wolf Hall som alla pratar så gott om.

Den här gången är det en samling noveller som fokuserar på ”what modern England has become”. Jag lägger till på önskelistan för oktober.

Alla skräckälskare väntar antagligen otåligt till november när mästarnas mästare Stephen King släpper sin nya bok Väckelse.

Boken släpps samtidigt på svenska och engelska. Själv tillhör jag inte riktigt beundrarskaran, bortsett från Att skriva som är riktigt bra och Flickan som älskade Tom Gordon som är riktigt lysande, men beskrivningen av Väckelse lockar och jag tänker nog se till att lyssna på den.