Häxmästaren

Peter Bergting har nästan tjugo års erfarenhet som illustratör. Han har en internationell karriär med förlag som Mattel, Penguin och de flesta stora svenska förlagen i ryggen. Bland annat är det Peter som illustrerat omslaget till Harry Potter och dödsrelikerna och det var Peter som illustrerade Jens Lapidus grafiska roman Gängkrig 145. Trots det är han kanske inte så känd för gemene man.

Nu kommer Peter ut med sin egen fantasyserie, Legenden om Morwhayle. Den första boken i serien heter Häxmästaren och handlar om en ovillig hjälte. Den här gången är det den unge pojken Arteil som levt hela sitt liv i en lugn liten by när han en dag dras in i ett äventyr på andra sidan havet. Ett äventyr han inte kunnat föreställa sig ens i sin vildaste fantasi. Farorna hopar sig och deras väg till häxmästarens borg utanför de dödas stad blir både skrämmande och omtumlande för Arteil. Men på vems sida står de båda syskonen egentligen?

Det här är en klassisk fantasysaga om kampen mellan de onda och de goda. En saga som säkert kan locka många unga läsare att upptäcka genren.

Betyg: ***
Antal sidor: 302
Förlag: Semic

Andra röster om boken:
GP
BookieCookiez
Manne Fagerlind