Gåvan

December är romantikens högtid i min värld. Jag blir alldeles rörd och stjärnögd av stämningsfulla julsagor med moraliska lärdomar instoppade i slutet. Julfilmer, julmusik, glögg och pepparkakor och jag fullkomligt älskar att köpa julklappar. Inte många, men väl genomtänkta gåvor. Sådan är jag, julnörd ut i fingerspetsarna.

Det är kanske därför inte så konstigt att Cecelia Aherns bok Gåvan om den stressade affärsmannen vars liv ställs på ände en jul tilltalar mig. Redan omslaget tilltalar mig. En julig gåva i danskt band som lockar mig att öppna den.

Aherns böcker är ju alltid väldigt rakt och enkelt skrivna, och den här gången passar det. Visst blir det lite sötsliskigt på slutet, men det är ju så den här typen av böcker ska vara. Chic-lit förpackat i juligt rött papper med vita snören. Jag gillar det och blir lite varm inombords när jag läser.

Frågan är kanske om jag hade känt likadant om jag läst boken mitt i sommaren. Jag tror inte det. Den här typen av historia kräver sin inramning, det vill säga december, adventsstjärnor, glögg och pepparkakor. Men just här och just nu så känns det helt rätt. Vad mer kan man egentligen begära av en bok?

Betyg: ***
Antal sidor: 269

Förlag: Bazar

Andra som läst boken:
En bok om dagen
En bokcirkel för alla
Tidningen Kulturen

One Reply to “Gåvan”

Comments are closed.