Författarträff med Caroline L Jensen

Söndagen var en dag med skräcktema på programmet och det var Caroline L Jensens tur att möta 18 boknördar och berätta om sitt skrivande. Med tre så vitt skilda romaner på sitt cv var vi alla nyfikna på hur tjejen är funtad. Och hon tog med oss på en intressant resa som berättade om bokmalen som redan i unga år bestämde sig för att det var skriva hon ville, men berättade också om den lite småkrokiga vägen till publiceringen av den första romanen. Den självbiografiska Champagneflickan.

Vi var naturligtvis intresserade av att få veta varför i hela friden man väljer att skriva skräck. De detaljerade skildringarna i Vargsläkte av varulvarna och deras attacker på sina offer. Och precis som så många andra författare (oavsett genre) var det Steven King som fick det att klicka till. Vi har många fantastiska författarskap att tacka Mr King för det är helt klart.

Under eftermiddagen deltog Caroline också i bokpratet runt hennes bok Vargsläkte och det kändes bra. Vi fick chansen att ställa frågor om bokens innehåll, karaktärerna och det lilla samhälle boken utspelas i. Dessutom blev det intressanta diskussioner om skräckgenren. Det är ju en genre som är svår att förhålla sig neutral till, antingen gillar man den eller inte.

Får ni en chans att lyssna på Caroline så ta den. Jag hoppas verkligen att ni får det för hon här en riktigt duktig föreläsare med ett intressant och annorlunda författarskap. Jag ser fram emot att läsa fler av hennes böcker och noveller.

One Reply to “Författarträff med Caroline L Jensen”

  1. Jag skulle jättegärna lyssna på henne och få byta några ord med henne! Jag fullkomligt älskade "Fru Bengtssons…" och gillade även Vargsläkte mycket. Jag är ju en inbiten skräcklitteraturläsare…

Comments are closed.