Fantasieggande boktips

Att passera bokhandeln utan att smita in är i princip omöjligt. 

Bara en liten titt.
Jag ska inte köpa något. Inte idag. Bara titta.
Jo men visst, eller hur?!
Det finns alltid något nytt spännande som lockar. Kanske en ny författare, ett snyggt omslag, den där boken som ”alla” tycker är så bra, en knasig titel… 
Skälen för att välja en bok är lika många som böckerna själva tror jag.
När jag nu passerade, vi kallar det så, det låter bättre, ok? När jag nu passerade bokhandeln härom dagen så hittade jag den här lilla godbiten.
Victoria Aveyards debutroman Red Queen. Omslaget lockade så jag kunde inte låta bli att vända och läsa baksidestexten och… ja, ja, jag erkänner, den här boken måste jag läsa. 
Härlig fantasy fylld av maktkamp, motståndsrörelse, svek och intriger. En värld uppdelad av blod. Silverfärgat blod och rött blod, där de med silverfärgat blod styr över de andra. Men… vad händer om allt plötsligt ställs på ända, om reglerna sluta gälla? Jag ser fram emot ett riktigt mustigt äventyd, det var länge sedan nu. 
Om jag köpte den? 
Nej, inte den här gången. Jag har lovat mig själv att vänta på lönen (bara två veckor kvar nu, bara två veckor…) Men jag hoppas den ligger kvar och väntar på mig då. 
För den som inte vill läsa på engelska behöver inte vänta så värst länge, i augusti släpps den på svenska av Modernista förlag. Men tro mig, jag lär inte kunna vänta alla de månaderna, men kanske vore det en perfekt semesterbok att sjunka in i. Att låta sig föras iväg till en annan värld.