En blodfylld deckare

Blodgivare är verkliga hjältar!
Blod räddar liv, i akutsituationer och för svårt sjuka. Jag fick på nära håll uppleva vilken skillnad det blod som finns i våra blodbanker göra för pappa när han var sjuk, hur en transfusion ökade orken och livskvaliteten. Det gav honom kraft att orka ytterligare en tid. Så jag kan inte nog hylla dessa vardagshjältar, alla ni som ger av ert blod för att andra ska må bra.
Därför blir jag kanske lite extra berörd och glad när jag läser att Storytel har inlett ett samarbete med Blodomloppet, visst förstår jag att det är en marknadsföringsinsats, men jag applåderar initiativ som uppmärksammar och uppmanar fler att bli blodgivare,
Kanske delar Anna Jansson min syn på det, som gammal sjuksköterska så ligger det nära till hands att tro det. Hon har i alla fall specialskrivit en novell just för samarbetet mellan Storytel och Blodomloppet. I Blod på dansbanan följer Maria Wern med bästa väninnan Erika till dansbandsveckan i Malung. Det är kanske inte Marias favoritresmål, men Erika har haft det lite jobbigt och behöver slappna av. De ser fram emot en mysig vecka med mycket musik och dans. Men, eftersom Anna Jansson är inblandad så vet vi att det även blir spänning och ond bråd död.
Blod på dansbanan bjuder på en timmes härlig lyssning, det blev en rask långpromenad i skogen som verkligen fick blodet att pumpa runt i kroppen. Precis som det ska.