Skrönor skrämmer i skärgården

Vad passar väl bättre än så här när sommaren precis gör sig påmind än att läsa spännande böcker som utspelar sig på ensliga öar. Att jag (och många med mig) har en fäbless för böcker om öar är ju knappast någon nyhet. Exakt vad det beror på har jag ingen aning om, men jag antar att utsattheten, det karga lockar.

”Utan tillgång till båt, långt från civilisationen, ska drömmen om en skärgårdssommar snart blekna”
Så säljs den in, boken Hemsökta av Magnus Nordin. Ni förstår att jag var tvungen att börja lyssna. Och det är en härligt ryslig historia han bjuder på. Två unga kvinnor ska jobba som husvakter under några veckor på sommaren. Sol och bad på en avskiljd ö, vad kan väl vara bättre? Om det inte vore för katterna förstås, och de klafsande stegen, och grannen som hux flux kommer med rökt fisk och… Det som verkade så bra blir snart en mardröm för dem. 
Hemsökta klassas som en bok för ”tonåring nästan vuxen” men jag kan intyga att den bjuder på fyra timmars spännande lyssning för en alldeles väldigt vuxen kvinna också. Mirja Tunstedts inläsning gör så klart sitt till, man känner verkligen med Elin och Denise när man hör henne sätta ord på deras tankar och känslor. 
Tycker du om spännande böcker eller när en förkärlek för skrönor i skärgårdsmiljö, då är den här en bok för dig. Lyssna i hängmattan i sommar eller ta med den ner på stranden, du kommer inte att ångra dig.